Inspektør
De Kulturhistoriske Museer i Holstebro (DKM), Holstebro Museum søger pr. 1. maj en inspektør, som vil bidrage til det nyligt stiftede LAC.
Vi søger en person, som har erfaring eller interesse i at få erfaring med luftfotoarkæologi, geofysik eller lignende ikke-destruktive arkæologiske prospektionsmetoder. Vi forventer, at du har gode samarbejdsevner, da du ville skulle have berøringsflade med mange forskellige samarbejdspartnere.
Den nye inspektør vil blive del af et team på fire personer, der sammen vil samle op på danske og internationale teknologiske landvindinger inden for analyse af luftfotos, remote sensing, geofysik og borgervidenskab (citizen science). Det er vores ambition, at centeret vil bidrage til at ikke-destruktiv arkæologi bliver mere udbredt og tilgængelig for arkæologisk museumsarbejde på tværs af landet.
LAC etableres med baggrund i Holstebro Museums 10 årige pionérindsats med luftfotoarkæologi igennem projektet ’Fortiden set fra himlen’. LAC vil først og fremmest arbejde med luftfotoarkæologi, bl.a. i form af nationale analyser af to lodfotoserier, højdemodellen samt målrettede flyrekognosceringer. Analyser og arbejdsopgaver, som inspektøren vil skulle varetage i samarbejde med centerets øvrige videnskabelige personale. Sideløbende vil LAC videreudvikle dansk brug af droner i arkæologien, forsøge at systematisere og udnytte amatørarkæologisk analyse af luftfotos, afprøve mulighederne i multispektralanalyser, geofysik, machine learning, samt gribe de nye muligheder, som viser sig inden for feltet; ikke-destruktiv arkæologi.
Vi søger en inspektør på fuld tid, som vil blive den anden ansatte i centret. Du skal have erfaring med eller være interesseret i at opnå erfaring med:
- Analyse og tolkning af jordfarve- og afgrødespor på lodfotos, samt bearbejdning af LiDAR-data.
- Være fortrolig med brug af GIS-programmer.
- Indsamling eller tolkning af data fra geofysiske undersøgelser.
- Almindeligt arkæologisk udgravningsarbejde.
- Publicering af forskningsresultater eller anden relevant vidensdeling.
LAC vil fungere i tæt samarbejde med museets arkæologiske afdeling, og du vil derfor i perioder skulle kunne indgå i museets almindelige arkæologiske arbejde. Det vil være en stor fordel, hvis du allerede har et solidt museumsnetværk – og helt fantastisk, hvis dette netværk også strækker sig ind i forskningsverden. En regulær forskeruddannelse er bestemt ingen hindring.
Frem for alt skal du kunne medvirke til at udvikle et nationalt videnscenter beliggende i Vestjylland, og du skal kunne samarbejde med mennesker af alle slags.
LAC er et helt centralt projekt i DKM’s forsknings- og formidlingsindsats. LAC vil være stedet, hvor arkæologer, museer og andre interesserede kan lære at bruge metoderne, og stedet hvor vi over årenedanner os et nationalt overblik over sporene fra vore fjerne forgængere. Vi glæder os meget til at høre fra dig.
Ansættelse, frister og vilkår
Løn iht. til statens overenskomst med akademikerne.
Arbejdssted bliver Holstebro Museum.
Ansøgning skal sendes samlet i ét dokument til Mette Klingenberg (mk@kulmus.dk) senest den 26. februar 2021.
Ønsker du at høre mere, kan du kontakte projektleder Mathias Broch på tlf. 22745533.
Sidste ansøgningsfrist: fredag den 26. februar.
Samtaler forventes afholdt i uge 10.
Om Holstebro Museum, DKM
Holstebro Museum er som en del af DKM et statsanerkendt museum med arkæologisk ansvarsområde i Holstebro, Lemvig og Struer Kommuner. Det overordnede formål med de arkæologiske udgravninger og undersøgelser er at få bedre forståelse for tidligere tiders samfund. Vi belyser forandringer, variation og kontinuitet i menneskers livsvilkår fra de ældste tider og til nutiden. Og vi arbejder for at forhindre, at skjulte fortidsminder under jordoverfladen ødelægges.
Samtidig er DKM ansvarlig for fortidsminder under vand i Nordsøen fra grænsen til Limfjorden og de indre vande ind til den jyske højderyg. Også her stræber vi for at bevare kulturarven og for at indsamle viden om menneskets levevilkår.
I 2012 blev Holstebro Museum sammen med Frilandsmuseet Hjerl Hede og Strandingsmuseum St. George samlet i én organisation under navnet De Kulturhistoriske Museer i Holstebro. Museets ansvarsområder dækker bredt og indeholder bl.a. løbende indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling indenfor museets ansvarsområder.
Publiceret:
08/02/2021