Kontaktpersoner til botilbud Rønnebo

Faglige og empatiske kontaktpersoner til botilbud Rønnebo i Brønshøj | Københavns Kommune

Har du erfaring med arbejdet i socialpsykiatrien, og ved du, hvad det vil sige at arbejde rehabiliterende?
Vil du bruge din faglighed til at støtte vores beboere til et værdigt liv, hvor de – med små skridt – er med til at nå de mål, de gerne vil nå?

Så kig med her.

Et trygt hjem med specialiseret støtte
Rønnebo er et § 108-botilbud for borgere med psykiske udfordringer som skizofreni og svære affektive forstyrrelser med tilbagevendende psykoser. Her bor 64 borgere i alderen 30-87 år. Nogle beboere har somatiske sygdomme eller fysiske funktionsnedsættelser, og andre står over for udfordringer med misbrug, som vi håndterer i tæt samarbejde med eksterne specialister.

Flere af vores beboere har brug for støtte til social kontakt, og til at indgå i samfundslivet generelt.

Vi støtter beboerne
Som kontaktperson for tre-fire beboere vil du arbejde recoveryorienteret. Det bliver din fremmeste opgave at støtte beboerne i at udpege og opnå selv små mål i livet. Samtidig har flere beboere behov for støtte og hjælp, så de oplever et acceptabelt niveau af hygiejne – både personligt og i boligen. Det er en fordel, at du er fortrolig med at udføre personlig pleje for voksne mennesker, men det er også en opgave, vi kan oplære dig i.

Du får dine pædagogiske kompetencer i spil, når det kommer til at støtte beboerne. Hvad der fungerede den ene dag, fungerer ikke nødvendigvis den næste, så du skal kunne tænke kreativt, for at finde vejen ind til, hvad der motiverer beboeren. Samtidig skal du også have sans for, at beboerne ikke kan udvikle sig hele tiden – et mål kan være at vedligeholde sine kompetence, og at det er godt nok.

'Det, der motiverer mig mest, er relationen til mine beboere. Jeg er kontaktperson for tre beboere, og jeg arbejder med, hvordan jeg kan støtte dem i deres udvikling, og at nå deres mål, fx i forhold til socialtræning eller ernæring og motion. Sammen kan vi rykke på noget, men det er også et vilkår, at beboerne kan have dage, hvor alting er kaotisk for dem, og så nytter det ikke noget at forsøge at skubbe til dem. Fagligheden og empatien skal altid gå hånd i hånd', Sabina, kontaktperson på Rønnebo.

Beskæftigelse på Rønnebo
Vi tilbyder både nuværende og tidligere beboere beboerjobs på Rønnebo. Nogle dækker bord til vores fælles måltider, en møder ind og folder servietter, der bliver hjulpet til i cafeen osv.

Vi har samtidig en række tilbud til beboerne, der støtter dem i socialt samvær, og giver sjove oplevelser: Peers-to-peers via team Mod på Livet, NADA-cafe, billardturneringer, banko, musik, strik, perler, kreativ hygge og filmaftener.

Glade beboere har det bedre
Et liv med psykisk sygdom sætter ofte sit præg på det enkelte menneske. Flere beboere har somatiske sygdomme, og skal have sundhedsfaglig støtte, både i form af medicin og anden pleje.

For os er sundhed også livskvalitet, og at styrke de sociale kompetencer. Vi arrangerer cafe, hvor kagen er med til at motivere beboerne til at komme med, og kage to gange ugentligt er med til at gøre beboerne glade.

Så vidt det er muligt får vi beboerne med ud på ture. Det kan være ud og købe ind, en tur i den friske luft, eller at slå følgeskab ned i vaskekælderen, hvor vi snakker om løst og fast.

Vi har implementeret Low Arousal i vores pædagogiske fundament, som er med til at forebygge magtanvendelse. Her foregår yderst sjældent magtanvendelse, og her er meget sjældent konflikter.

Dit team
Vi er et team på 35 medarbejdere, inkl. vores nathold, og vi har alle sammen en social- eller sundhedsfaglig baggrund.

'Jeg føler, at vi er rigtig tætte her. Vi interesserer os for hinanden, og er meget opmærksomme på, hvordan hinanden har det. Vi kommer med mange forskellige faglige baggrunde, og kan bidrage med hver sine spidskompetencer. Vi har et rigtig godt samarbejde, og når vi spørger hinanden til råds, bliver vi altid mødt positivt. Den positive stemning her, smitter af på vores beboere', Muhammed, kontaktperson på Rønnebo.

Vi har en tilbudsleder og to afdelingsledere, som arbejder sammen på tværs af vores store botilbud.

Når du starter hos os, får du en mentor, som sørger for, at du kommer ordentligt ind i jobbet og opgaverne. Vi har fokus på god introduktion, og vi tilpasser sammen introduktionen, så den passer til dig.

Om dig
Vi drømmer om at høre fra dig, der

  • er uddannet pædagog, sygeplejerske eller social- og sundhedsassistent med pædagogisk flair
  • har erfaring som kontaktperson i socialpsykiatrien, men vi hører også gerne fra dig, der er nyuddannet
  • har lyst til at arbejde med rehabilitering til borgere med psykiatriske lidelser, misbrugsproblematikker, kroniske sygdomme og borgere med nedsat funktionsniveau i et døgndækket botilbud
  • er tålmodig og forstår, at det kræver tillid og tryghed for borgeren for, at du kan udføre somatisk og psykisk pleje
  • vil og kan arbejde anerkendende, og med et fagligt overblik kan motivere borgeren til øget mestring af sit hverdagsliv med større livskvalitet til følge – uanset stort eller manglende udviklingspotentiale
  • kan sparre, guide og støtte fagligt op omkring samarbejdet på tværs af vores faggrupper
  • glæder sig til at komme med i en dygtig og dynamisk gruppe af kollegaer

Løn- og ansættelsesvilkår
Vi har et par ledige stillinger med ansættelse den 1. marts 2025 eller efter aftale. Arbejdstiden er på 37 timer om ugen og placeret i dag-, aften- og weekendvagter. Weekendvagt hver 3. uge, evt. med mulighed for hver 2. weekend. Vi har fire faste nattevagter i huset, men de skal også på ferie og kan blive syge. Sker det, kan vi få brug for at indkalde dag-/aftenholdet til nattevagt, men det sker sjældent. Løn i henhold til gældende overenskomst. Vi gør opmærksom på, at vi indhenter referencer og straffeattest i forbindelse med ansættelserne.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til stillingerne, eller har du lyst til at besøge vores botilbud, er du velkommen til at ringe til tilbudsleder Gitte Hesselvig på 42 36 05 08 eller afdelingsleder Fadi Duri på 29 32 37 74. Klik ind på 'Mød en medarbejder' her, hvor du finder portrættet af en af vores gode kontaktpersoner, Karin. Her fortæller hun bl.a.om, hvordan hun opfatter sin egen rolle som kontaktperson for beboerne, og hvorfor det giver så god mening at arbejde på Rønnebo. Du kan også læse mere om Rønnebo på Københavns Kommunes hjemmeside.

Send os din ansøgning, dit cv og vedhæft dokumentation for gennemført uddannelse.
Vi glæder os til at høre fra dig.

Søg via linket senest søndag den 5. januar 2025
Vi afholder samtaler den 8. og 14. januar. Går du videre til 2. samtale, vil vi tage en snak på baggrund af en case, som du vil få udleveret inden samtalen.

Om Borgercenter Voksne (BCV)
I Borgercenter Voksne (BCV) hjælper vi københavnere i udsatte og psykisk sårbare positioner. Vi tager afsæt i borgernes håb, drømme og ressourcer og understøtter den enkeltes vej mod et mere selvstændigt liv – og med en større kobling til det almindelige samfundsliv. Vi har fokus på borgerens recovery gennem en rehabiliterende indsats. BCV’s kerneopgave er at støtte den enkelte borgers udvikling mod at leve et så godt og selvstændigt liv som muligt.