Leder til uddannelsesområdet scenekunstnerisk produktion på Den Danske Scenekunstskole
Scenekunstskolen søger en stærk leder med erfaring fra scenekunstbranchen og interesse for undervisning til at føre fag- og uddannelsesområdet scenekunstnerisk produktion ind i fremtiden.
- Har du visioner for teatrets fremtid, og drømmer du om at være med til at uddanne næste generation af scenekunstnere?
- Har du solid erfaring med scenekunstneriske produktioner og indgående kendskab til de forskellige fagligheder, som spiller sammen i en scenekunstnerisk produktionsproces?
- Er du en udviklingsorienteret leder, som formår at sætte retning, inddrage og motivere?
Den Danske Scenekunstskole søger en leder til uddannelsesområdet scenekunstnerisk produktion.
Uddannelsesområdet omfatter i dag en bachelor i ledelse (produktions- og forestillingsledelse) og en bachelor i realisering (rekvisit- og scenekonstruktion). P.t. bliver der arbejdet på en ny struktur for uddannelserne, herunder udvikling af et kandidatniveau. Den nye struktur bliver efter planen vedtaget i december og skal implementeres fra studiestart i august 2026. Du vil blive en drivende kraft i arbejdet med at udvikle uddannelserne og føre visionerne for fagområdet ud i livet.
Som leder af uddannelsesområdet er du overordnet ansvarlig for undervisning, projekter og produktioner for de studerende på scenekunstnerisk produktion. Du bliver samtidig personaleleder for en gruppe undervisere/fageksperter, som er specialiseret i de fagligheder, der ligger inden for området.
Stillingen er nyoprettet.
Dine primære ansvarsområder vil være
- at udvikle bacheloruddannelserne inden for uddannelsesområdet scenekunstnerisk produktion.
- at udvikle uddannelse/r på kandidatniveau for uddannelsesområdet.
- administration, budgettering og økonomisk prioritering inden for uddannelsesområdet.
- personaleledelse af uddannelsesområdets kunstneriske og pædagogiske medarbejdere.
- at sikre et godt undervisningsmiljø for de studerende.
- at udvikle og tilrettelægge undervisning i samarbejde med uddannelsesområdets kunstneriske og pædagogiske medarbejdere.
- at styrke sammenhængen mellem uddannelse og branche – bl.a. ved at engagere dygtige fagfolk fra ind- og udland som undervisere.
- at drive den tværgående planlægning af forløb, projekter og produktioner på Scenekunstskolens campus i København i tæt samarbejde med produktionsenheden, uddannelsesledere og uddannelseskoordinatorer.
OM DIG
Vi søger en leder, som har solid erfaring med scenekunstnerisk produktion. Du har praktisk erfaring med både store og små scenekunstproduktioner samt turné, og du har en indgående forståelse af, hvordan de forskellige scenekunstfagligheder indgår i en produktionsproces. Du har et stort netværk i scenekunstbranchen og følger med i, hvad der rører sig, både på de små og store scener.
Det er en stor fordel, hvis du har erfaring med at arbejde med bæredygtighed i scenekunstneriske produktioner, da det er et vigtigt udviklingsområde på skolen.
Du har en stor interesse for uddannelse og brænder for at skabe optimale rammer, hvor fremtidens scenekunstnere kan udvikle sig. Det er en fordel, hvis du har pædagogisk/didaktisk erfaring.
Du er en planlægningshaj, som kan lede komplekse planlægningsprocesser, og du har blik for de udviklingspotentialer, som en strategisk planlægning rummer. Du formår at bruge økonomi-og ressourcestyring som et aktivt værktøj og kan sikre en stabil drift inden for de ressourcemæssige og økonomiske rammer.
Du har erfaring med både faglig ledelse og personaleledelse, og du går op i at bedrive nærværende og inddragende ledelse. Det er en fordel, hvis du har ledelseserfaring fra en stor/kompleks organisation.
Du trives med at føre an og kan skabe fremdrift i processer og projekter. Du kommunikerer klart og tydeligt og kan engagere dine kollegaer i arbejdet mod et fælles mål.
Den Danske Scenekunstskole har fokus på at skabe et godt arbejdsmiljø. Vi forventer, at du har lyst til at bidrage til det kollegiale fællesskab, og at du kan begå dig i et kunstnerisk læringsmiljø baseret på tværgående samarbejde mellem afdelinger og fagligheder.
Skolens primære sprog er dansk, men det er en fordel, hvis du er komfortabel med at kommunikere på engelsk.
ANSÆTTELSESVILKÅR
Den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid er 37 timer (fuldtid).
Løn efter overenskomst. Der vil være mulighed for at forhandle individuelle kvalifikationstillæg.
Tiltrædelse er 1. februar 2025 (eller efter aftale).
Stillingen er tidsbegrænset til 4 år med mulighed for forlængelse uden opslag i op til 3 år.
Du vil referere til vicerektor og campusleder Marie Mors.
Dit arbejdssted er Scenekunstskolens campus i København. Der kan være aktiviteter, der kræver tilstedeværelse på Scenekunstskolens øvrige campusser i Fredericia, Odense, Holstebro og Aarhus.
ANSØGNING
Upload din ansøgning og relevante bilag senest mandag den 2. december kl. 9.00. Ansøgninger, som modtages efter dette tidspunkt, vil ikke komme i betragtning.
Ansøgningen skal indeholde:
- en motiveret ansøgning
- CV med tydelig angivelse af dine erfaringer og kompetencer inden for ledelse, scenekunstnerisk produktion og uddannelse/undervisning
- relevante eksamensbeviser og/eller faglige bedømmelser.
Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler (første- og andensamtaler) i uge 50.
Yderligere oplysninger om ansøgningsprocessen og stillingen kan fås ved henvendelse til vicerektor og campusleder Marie Mors (marm@scenekunstskolen.dk).
Den Danske Scenekunstskole ser forskellighed som en styrke og opfordrer alle kvalificerede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.
DEN DANSKE SCENEKUNSTSKOLE
Den Danske Scenekunstskole er en kunstnerisk uddannelsesinstitution under Kulturministeriet. Skolen er hjemsted for et moderne, kunstnerisk læringsmiljø, der inspirerer til nye tænkemåder, kunstneriske udtryk og socialt engagement.
Med videregående uddannelser på bachelor-, kandidat- og diplomniveau fordelt på campusser i Aarhus, Fredericia, Holstebro, Odense og København uddanner skolen toneangivende scenekunstnere med en solidt funderet praktisk og teoretisk faglighed og en kritisk bevidsthed om kunstens rolle i samfundet.
Gennem forskning og udvikling af nye værker, viden og metoder inden for et bredt spektrum af scenekunstneriske discipliner er skolens undervisere og studerende med til at udvikle scenekunstens fagområder og sætte aftryk på kunst- og kulturlivet nationalt og internationalt. Læs mere på ddsks.dk.