Kommunikationsansvarlig til Arbejdermuseet
Arbejdermuseet søger en dygtig og velskrivende kommunikationsansvarlig, som kan omsætte museets strategi til budskaber, historier og indsatser, der styrker museets position og synlighed i omverden.
Vil du være med til at udbrede kendskabet til Arbejdermuseet både til et dansk og internationalt publikum? Og drømmer du om at have din daglige gang i enestående historiske rammer fyldt med stærke fortællinger, engagerede kolleger og et bredt sammensat publikum?
Om stillingen
Som kommunikationsansvarlig hos Arbejdermuseet bliver du en central del af vores arbejde med at øge kendskabet til museet og engagere både nuværende og nye målgrupper. Med reference til Arbejdermuseets direktør får du ansvaret for at udvikle og eksekvere kommunikationsplaner, der styrker vores relationer til samarbejdspartnere, medier og publikum. Du kan følge en dagsorden i mediebilledet og har blik for, hvornår museet bør være en del af en aktuel historie. Og du brænder for at øge forståelsen for både Arbejdermuseets emnefelt og museers rolle i samfundet.
Du bliver en del af et lille team, hvor du arbejder tæt sammen med vores markedsføringsspecialist. Sammen skal I sikre en sammenhængende og målrettet kommunikation, der både afspejler museets historie og ser frem mod nye måder at formidle vores unikke univers på til så bredt et udsnit af befolkningen som muligt.
Dine primære opgaver
- Udvikling og eksekvering af kommunikationsplaner, der øger synligheden af Arbejdermuseet
- Kommunikation til publikum og samarbejdspartnere, herunder især fagforbund
- Pressehåndtering og udvikling af de gode historier til et bredt medielandskab
- Udvikling og lancering af indhold til sociale medier
- Sikring af en rød tråd i museets kommunikation på tværs af platforme
- Planlægning og gennemførelse af kampagner i samarbejde med det øvrige team
- Bidrage til at styrke Arbejdermuseets brand over for udenlandske besøgende
- Tilpasning af digitale værktøjer og ikke mindst AI til at styrke det løbende kommunikationsarbejde og inddragelse af brugere.
Om dig
Vi søger en stærk kommunikationsfaglig profil, der har:
- Relevant uddannelse inden for journalistik eller kommunikation og mindst fem års erfaring fra lignende stillinger
- Erfaring med pressehåndtering og et godt netværk i medieverdenen
- En skarp pen, hurtige fingre på tastaturet og personlig gennemslagskraft
- Værktøjskassen i orden når det gælder digital kommunikation og forståelse for potentialer og muligheder i diverse medieplatforme
- Strategisk sans og som via kommunikationsarbejdet kan bidrage til, at Arbejdermuseet har en tydelig profil
- Fokus på at finde løsninger i en ofte travl hverdag og en opsøgende og nysgerrig tilgang til dit arbejde.
Vi tilbyder
- Spændende faglige udfordringer på en enestående kulturattraktion med højt til loftet, store ambitioner og et godt arbejdsmiljø
- Muligheden for at gøre en reel forskel i aktualiseringen af Arbejdermuseets emnefelt
- Et dedikeret team, hvor vi løfter i flok og brænder for det, vi laver.
- Fleksibilitet og mulighed for at præge din egen arbejdsdag.
Ansættelsesvilkår
Stillingen er på 37 timer ugentligt og ønskes besat fra 1. juni 2025. Du bliver ansat i henhold til overenskomst med relevant fagforening og med reference til museets direktør. Arbejdermuseet ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og opfordrer alle kvalificerede uanset personlig baggrund til at søge.
Ansøgning
Send din ansøgning og CV til job@arbejdermuseet.dk senest 2. april 2025 kl. 12. Skriv ”Kommunikationsansvarlig” i emnefeltet. Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte direktør Søren Bak-Jensen på sbj@arbejdermuseet.dk
Første samtale afholdes torsdag d. 10. april.
Anden samtale afholdes tirsdag d. 22. april.
Om Arbejdermuseet
Arbejdermuseet er Danmarks museum for demokrati, fællesskab og arbejdsliv. Vi tager vare på unikke samlinger og udvikler viden, som dokumenterer forandringer i lønmodtageres hverdag og arbejderbevægelsens historie. I enestående og stemningsfulde rammer formidler vi fortidens fortællinger om hverdagsliv, velfærd og viljen til et lige og retfærdigt samfund for et bredt publikum. Og vi lægger vægt på at gøre mødet med historien til en social og engagerende oplevelse, der sætter alle sanser i spil.
Museet har de seneste år oplevet en rivende udvikling med stigende besøgstal, international anerkendelse og forberedelse af museumsbygningen til UNESCO Verdensarv-nominering. Vi har netop lanceret en ambitiøs 2030-strategi, hvor vi bl.a. vil engagere os i spørgsmål om ulighed og demokratisk dannelse. Styrke vores position som troværdig vidensinstitution i en digital virkelighed. Og knytte stærkere relationer til flere – og flere forskellige – brugergrupper, alt sammen med afsæt i vores samlinger og den særlige kulturarv der knytter sig til bygningen.