Undervisere til pædagoguddannelsen

Vil du være med til at uddanne fremtidens pædagoger, og brænder du for at bidrage til udviklingen af pædagoguddannelsen? Så er du måske vores nye kollega.

Engagerede og praksisorienterede undervisere til pædagoguddannelsen – Campus Carlsberg

Vil du være med til at uddanne fremtidens pædagoger, og brænder du for at bidrage til udviklingen af pædagoguddannelsen? Så er du måske vores nye kollega.

Ved Institut for Pædagoguddannelse på Københavns Professionshøjskole søger vi et antal dygtige undervisere, som skal være med til at uddanne fagligt kompetente pædagoger, der brænder for arbejdet med menneskers udvikling, trivsel, læring og dannelse. Vi er optaget af at etablere en kultur med en fælles tilgang til undervisning og viden, hvor omdrejningspunktet er Københavns Professionshøjskoles strategiske retning ”Fælles om fremragende undervisning”. 

De studerende på pædagoguddannelsen kommer med forskellige forudsætninger. Det ser vi som en stor styrke – både i uddannelsen og for professionen, og det er en særlig didaktisk og pædagogisk opgave at håndtere forskellighed, som vi hele tiden arbejder med at blive bedre til at løse. Vi udvikler uddannelsen med fokus på praksisnær undervisning og styrker uddannelsens vidensgrundlag gennem tættere relation mellem grunduddannelse og forsknings- og udviklingsaktiviteter.

Om stillingerne
Som adjunkt, adjunktvikar eller lektor får du ansvar for at forberede og gennemføre undervisning, som du planlægger i samarbejde med dine dedikerede og fagligt dygtige kollegaer. Undervisningsopgaven indebærer både facilitering af læreprocesser og ansvar for studie- og læringsmiljøet på holdene. Du får derudover ansvar for vejledningsaktiviteter, blandt andet i forbindelse med de studerendes praktik, og for at føre studerende til prøve.

Nogle af stillingerne vil primært have fokus på undervisningsopgaver på uddannelsens grundfaglighed, og andre vil primært have fokus på én af uddannelsens tre specialiseringer – Dagtilbudspædagogik, Skole- og Fritidspædagogik og Social- og Specialpædagogik. Ud over undervisningsrelaterede opgaver kan du blive involveret i forsknings- og udviklingsaktiviteter – afhængigt af din baggrund, dine kompetencer og uddannelsens vidensbehov. 

For alle stillinger gælder, at det er en fordel, hvis du har kompetencer inden for en kombination af flere af nedenstående faglige felter:

  • Pædagogik, herunder pædagogisk psykologi og ungdomspædagogik
  • Samfundsfag og sociologi
  • Kreative, kropslige, sansende og skabende aktiviteter i pædagogisk praksis (fx musik, drama, medier og digital kultur, bevægelse, natur og friluftsliv, værksted mv.) – ikke mindst inden for det socialpædagogiske område
  • Socialt entreprenørskab og innovation
  • Kommunikation og samarbejde
  • Sprogtilegnelse og arbejdet med sprogmiljøer
  • Matematisk opmærksomhed og science-pædagogik.

Din profil
Du har en relevant uddannelse på kandidatniveau og kendskab til den pædagogiske praksis. Forskeruddannelse er en fordel, men ikke et krav. 

Derudover forestiller vi os, at du:

  • har undervisningserfaring, gerne fra en professionsuddannelse
  • brænder for at facilitere læringsforløb, som udvikler vores studerendes professionsrettede handlekompetencer
  • kan differentiere undervisningen, så den er tilpasset faglige niveauforskelle
  • er en motiverende og engagerende underviser, gerne med erfaring inden for digitale læreprocesser
  • har kompetence til og interesse i praksisnær undervisning, der bygger på viden om pædagogprofessionen
  • er god til at strukturere dit arbejde i en kompleks hverdag
  • trives i et fagligt miljø, som er i løbende udvikling, og som har stor politisk bevågenhed. 

Din arbejdsplads
På pædagoguddannelsen på Campus Carlsberg bliver du en del af et arbejdsfællesskab med ca. 150 undervisere. En samarbejdende og videndelende kollegagruppe, som er organiseret i faglige grupperinger - såkaldte kernegrupper - målrettet uddannelsens kompetence- og specialiseringsområder. Sammen har vi fokus på at udvikle det gode arbejds- og studiemiljø med blik på at styrke forpligtende fællesskaber i og omkring pædagoguddannelsen.

Vi tilbyder et spændende og udfordrende uddannelsesmiljø i en stor dynamisk organisation med mange muligheder og visioner. Vi tilbyder et stærkt arbejdsfællesskab samt et fleksibelt arbejdsliv med høj grad af indflydelse på arbejdsopgaverne.

Ved Institut for Pædagoguddannelse er vi samlet set ca. 6.000 studerende og ca. 230 ansatte.

Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingerne er til besættelse 1. august 2021. Vi opslår faste stillinger som adjunkt/lektor såvel som midlertidige som adjunktvikarer. 

Din arbejdsplads er på Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799 København V.

Særligt for stillingen som adjunkt/lektor:
Du bliver ansat i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation og med udgangspunkt i Bekendtgørelse nr. 1065 af 4. juli 2016 om stillingsstruktur for undervisere ved erhvervsakademier, professionshøjskoler og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Ansættes du som adjunkt, vil du indgå i vores ambitiøse lektorkvalificeringsforløb.

Ansættelse som lektor forudsætter positiv lektorbedømmelse efter bekendtgørelsen om lektorkvalificering, jf. BEK nr. 673 af 13/05 2020. 

Særligt for stillingen som adjunktvikar:
Du bliver ansat efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation og med udgangspunkt i Bekendtgørelse nr. 1065 af 4. juli 2016 om stillingsstruktur for undervisere ved erhvervsakademier, professionshøjskoler og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Der er tale om en vikaransættelse for max. 1 års varighed.

Som adjunktvikar vil der ikke være mulighed for lektorkvalificering i vikarperioden. Ansættelse som lektorvikar forudsætter positiv lektorbedømmelse efter bekendtgørelsen om lektorkvalificering, jf. BEK nr. 673 af 13/05 2020.

Vil du vide mere?
Hovedstadsregionen har brug for stærke professionelle, der er uddannet til at møde og besvare fremtidens udfordringer. Som en samlet professionshøjskole har vi med vores bredde og volumen en ambition om at blive toneangivende på uddannelsesområdet.

Læs mere om Pædagoguddannelsen og om Københavns Professionshøjskole og vores strategiske retning ’Fælles om fremragende undervisning’ på www.kp.dk.

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte uddannelsesleder Ann Saxo på tlf. 4189 7872 eller uddannelsesleder Randi Bjørndal Jensen på tlf. 4189 7920.

Interesseret?
Send din ansøgning, CV og eksamensbeviser via ansøgningsknappen senest mandag den 24. maj 2021.

Send os en motiveret ansøgning med angivelse af hvilke faglige kombinationer, der modsvarer dine kompetencer. Du bedes ligeledes angive i din ansøgning, om du kunne være interesseret i en tidsbegrænset stilling.

Er du lektorbedømt eller tillagt merit efter CVU-stillingstrukturen fra 2003, har du mulighed for, sammen med din ansøgning, at vedlægge en anmodning om lektorbedømmelse efter kapitel 5 i bekendtgørelsen. Anmodningen skal vedlægges CV, kopi af eksamensbeviser, samt kopi af bedømmelsen efter CVU-stillingsstrukturen.

Du kan læse herom på vores hjemmeside, hvor du også kan finde en vejledning til anmodningen.

Såfremt der er ansøgere, som anmoder om bedømmelse, vil dette indebære udskydning af tidspunktet for beslutning om besættelse af stillingen.

Vi holder samtaler i uge 23 og 24.

Københavns Professionshøjskole skeler hverken til køn, alder, etnicitet eller lignende, men alene til kompetence og talent.

Københavns Professionshøjskole er med mere end 20.000 studerende og 2.000 ansatte en af de største videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark. 

På Københavns Professionshøjskole uddanner vi pædagoger, sygeplejersker, lærere, socialrådgivere, fysioterapeuter, jordemødre og mange flere.

Sammen med vores samarbejdspartnere vil vi sætte nye standarder for professionsuddannelse, forskning, udvikling og efter- og videreuddannelse inden for skole og pædagogik, sundhed og velfærd, ledelse og forvaltning.