Prorektor for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

Vil du bidrage til udviklingen af den danske musikkultur gennem konservatoriets uddannelser? Og vil du være med til at præge uddannelsen af fremtidens generationer af musikere? Og er du engageret i talentudvikling inden for klassisk musik? Så er det måske dig, vi søger som prorektor for DKDM.

Om stillingen

Prorektor vil indgå i den daglige ledelse og i det løbende arbejde med at udvikle konservatoriets opgaver som videregående kunstnerisk uddannelsesinstitution med internationalt udsyn. I DKDM’s kommende strategi vil der være fokus på udvikling af uddannelsernes indhold og understøttelse af undervisningen samt institutionens synlighed og rolle i kulturlivet.

Som prorektor bistår du rektor og er rektors stedfortræder. Du indgår i ledelsen, der ud over rektor består af bl.a. administrationschef, uddannelsesledere og leder af internationalisering. Du vil også deltage i andre fora og udvalg på konservatoriet samt i flere eksterne sammenhænge, fx bestyrelser, repræsentation og mødevirksomhed.

Prorektor kommer til at træde ind i maskinrummet for ledelse af DKDM’s uddannelser og de mange koncertaktiviteter, der årligt afvikles, og opgaverne vil være kendetegnet ved en høj grad af kompleksitet, hvor du kommer til at arbejde med at sikre fremdrift i og styring af projekter samt engagement blandt såvel ansatte som studerende. En central opgave bliver personaleledelse for en del af underviserne, herunder afholdelse af medarbejderudviklingssamtaler, mødeaktiviteter m.v.

Afhængig af faglig profil vil stillingen indeholde flere tværgående og konkrete studieadministrative opgaver i tæt samarbejde med den øvrige ledelsesgruppe. Det kan fx være koordinering af optag af studerende, ressourceallokering i forhold til studieåret inden for de givne rammer i tæt samspil med faggruppeledere, uddannelsesledere og administration. Det kan også være opgaver i relation til en eller flere faggrupper.

Kvalifikationer og kompetencer

Ved besættelse af stillingen lægges der vægt på, at du besidder de personlige og faglige kvalifikationer, der skal til for at blive DKDM’s nye prorektor, hvilket bl.a. indebærer:

  • Dynamiske og udadvendte lederegenskaber og personlig gennemslagskraft 
  • Solid erfaring med musikfaglig ledelse og personaleledelse
  • Uddannelse fra et musikkonservatorium eller tilsvarende niveau
  • Indsigt i opbygning, drift og organisering af videregående kunstneriske og pædagogiske musikuddannelser
  • Erfaring med musikudøvelse på professionelt niveau
  • Indsigt i uddannelsernes rekrutteringsgrundlag og evt. erfaring med undervisning på talentniveau

Ansættelsesvilkår og ansøgning

Stillingen som ansat prorektor refererer til rektor og er nyoprettet, da funktionen hidtil har været varetaget af en udpeget prorektor blandt underviserne. Stillingen er tidsbegrænset til 5 år på overenskomstvilkår med mulighed for forlængelse i op til 3 år.

Vi betragter forskellighed som en ressource og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen. Konservatoriets forvaltningssprog er dansk samtidig med, at der dagligt kommunikeres på engelsk i mange sammenhænge.  

Ansøgning vedlagt dokumentation for uddannelse og tidligere beskæftigelse skal være Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i hænde senest onsdag den 8. januar 2025, kl. 12.00.

Nærmere oplysninger om ansættelsesvilkår kan fås ved henvendelse til rektor for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium på rektor@dkdm.dk.

 

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium uddanner klassiske musikere og musikpædagoger omfattende bachelor- og kandidatuddannelser samt overbygningsuddannelser i solistklassen.

DKDM skal uddanne dimittender, der både udvikler musiklivet og imødekommer dets behov for højt kvalificerede kandidater. Konservatoriet har en stærk international profil og en række tætte internationale samarbejdsrelationer blandt andet med undervisning og andre aktiviteter på forskellige digitale platforme. 

Med udgangspunkt i kunstnerisk praksis, udviklingsvirksomhed og forskning bidrager konservatoriet løbende til uddannelsernes kunstneriske og samfundsmæssige aktualitet, og DKDM afholder årligt et stort antal koncerter, festivaler og andre udadvendte arrangementer. Konservatoriet har tilknyttet godt 400 studerende, 50 fastansatte undervisere, 30 teknisk-administrative medarbejdere og mere end 120 timelærere. Musikkonservatoriet har en bevilling på ca. 105 mio. kr. i 2024.